top of page
  • Фото автораМіська "Просвіта"

Видатні українські дворянські роди

До Дня родини, що відзначається щорічно 8 липня, пропонуємо вашій увазі інфографіки родоводів семи видатних українських родів, що мають шляхетне походження. Ці роди зробили вагомий внесок у становлення та розвиток української держави, в сферах військової справи, історії, політики, культури та церковного життя.


Особливо відомими представниками цих дворянських родів є Володимир Антонович (історик та археолог), Петро Дорошенко (гетьман Війська Запорозького з 1665 по 1676), Юрій Кульчицький (герой Битви під Віднем 1683 року та засновник першої кав'ярні в австрійській столиці), В'ячеслав Липинський (політолог та теоретик українського консерватизму), Микола Лисенко (композитор), Іван Карпенко-Карий (актор та драматург) та Андрей Шептицький (предстоятель Української греко-католицької церкви в 1901-1944).


Заохочуємо і вас прививати своїм нащадкам любов до України та разом усією родиною зробити свій внесок у розбудову української держави.


Автором інфографік є Ярина Серкез (Михайлишин). Вони були первинно опубліковані на сайті газети "День" (веб-проект "Україна Incognita").









bottom of page